Заловиха италиански мафиотски бос, който миналата година е избягал от затвор

...
Заловиха италиански мафиотски бос, който миналата година е избягал от затвор
Коментари Харесай

Хванаха опасен италиански мафиот, избягал от затвора

Заловиха италиански мафиотски необут, който предходната година е избягал от затвор с оптималната сигурност, като е употребявал чаршафи, с цел да преодолее стените. Той е хваната във Франция, съобщи БТВ. 

Марко Радуано е 40-годишен необут на мафията Гаргано в южната италианска област Пулия. Той е хванат в четвъртък пред първокласен ресторант в Корсика, където вечерял с компаньонка.

Задържан е от същото звено за битка с мафията, което е заловило Матео Месина Денаро, различен незаконен необут, който прекара близо три десетилетия в бягство.

Радуано е включен в листата на Европол на 10-те най-опасни бегълци.

Задържана е и дясната му ръка Джанлуиджи Тройано, който избягал от домакински арест през 2021 година, откакто свалил електронната си гривна. Той беше задържан в четвъртък в Испания, до момента в който вземал пратка от обслужващ пункт, написа Си Ен Ен.

Съвместната интервенция е разпоредена от Областната дирекция за битка с мафията в Бари.

Бягството на Радуано посредством завързване на чаршафи през прозореца на пандиза предходната година е снимано от камерите за наблюдаване на пандиза. Бягството е траяло 16 секунди и той е избягал пешком, без надзирателите да го виждат или да го преследват. Това докара до вътрешно следствие на пандиза с оптималната сигурност.

Радуано излежаваше 24-годишна присъда в пандиза за трафик на опиати. А когато избяга, беше наказан задочно на пожизнен затвор за подбуждане към убийството на мафиота Омар Трот в бар за брускети във Виесте, Италия, през 2017 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР